SHR/E-light laser

SHR/ E-light (IPL/ RF)Användningsområden:


• Permanent hårborttagning

• Hudföryngring

• Rosacea/ Acne

• Pigmentfläckar

• Ytliga blodkärl

• Rynkreducering


SHR (super hair removal) är ett vidareutvecklat system från traditionell IPL.


Traditionell IPL ger korta impulser med ljus med stor energi på ett område. Energin transporteras via pigmentet i hårstrået (vid hårborttagning) till roten där tillväxt sker. Roten värms upp till mellan 65-72 grader.


SHR/E-light använder bara ca hälften av effekten via pigmenten. SHR/E-light på verkar också tillväxt av nya hår så hårväxten minskar även utan pigment. Kombinerat med kontinuerliga ljusimpulser så värms området upp gradvis istället för en kraftig impuls med energi på vanlig IPL.

Detta ger en behagligare behandling och blir mer effektiv och med lägre risker.


Det har visat sig att en långsammare men längre uppvärmning i behandling är mer effektiv än hög och kortvarig uppvärmning av hårroten. Så trots fler och långsammare pulser över området så blir effekten större och till en behagligare temperatur om 45 grader.


Fördelar med SHR/E-light:

  • Mindre smärta
  • Fungerar på alla hudfärger och hudtyper
  • Hög repetitionsgrad = mer effektiv
  • Hög genomsnittlig effekt för bra resultat
  • IPL/RF + in-motion teknologi (intensivt pulsat ljus + radiofrekvens)


 

IPL- Intensivt pulsat ljus, är ett bredspektrigt ljus med flera vågländer som anpassas efter vad som ska behandlas. Genom rätt filtrering,

pulsteknik och tillräcklig energi omvandlas ljuset till värme när det träffar hudytan. Ljuset går sedan igenom huden vilket gör att det inte skadar hudytan då all värmealstring sker i vävnaden.

IPL/RF ger en samverkan av energi från Intensivt Pulsat Ljus och Radiofrekvens. Detta är en optimerad metod för att reducera hår, pigmentfläckar, blodkärl, rynkor och acne. Man kan även göra hud fastare, ansiktsföryngring.

 

I hår, blodkärl, hud och akne finns olika ämnen som attraherar olika ljusvåglängder och när de träffas av ljuset skapas hög värme. Den förhöjda värmen attraherar radiofrekvenser, vilket ytterligare höjer temperaturen. Allt sker på bråkdelen av en sekund och känns nästan inte. En behandlingsomgång på minst 6-10 behandlingar (ibland mer) brukar krävas med ca 4-5 veckors mellanrum.

 

Direkt före och efter behandlingen ska du inte sola. Inom ett par timmar efter behandlingen kan området hetta och få en rodnad. Det är helt naturligt och försvinner inom ett dygn. Undvik om möjligt makeup efter behandling, måste du så använd endast Mineralmakeup som är snällare mot huden. Använd gärna solskydd efteråt om du ska vistas utomhus. Huden har en omsättning av hudceller som tar ca 30 dagar, därför gör man inte behandlingen oftare än var 4:e- 5:e vecka. Innan hårborttagning raka gärna området noga. Copyright © All Rights Reserved

Hälsan i centrum Kungälv - Västra gatan 43 - 44231 - Kungälv - 0708-24 05 28/ 0303-44 22 22